Barion Pixel

KoncertBooking: Innováció a zsebedben – niche zenei mobilappok, amikre érdemes odafigyelni #1

külföld - 2022.12.07

Innováció a zsebedben – niche zenei mobilappok, amikre érdemes odafigyelni #1

Az Apple nemrégiben megvásárolta a Primephonic nevű klasszikus zenei streamelő alkalmazást, amely rávilágított egy olyan zenei üzleti trendre, amelyet vétek lenne figyelmen kívül hagyni. Az úgynevezett niche zenei szolgáltatások, legyenek azok lokalizált, műfajspecifikusak vagy tematikusak, olyan hiányosságokat töltenek be a zenei streamelési környezetben, amelyeket nem szolgálnak ki a főbb platformok, például a Spotify vagy az Apple Music.

És hogy miért szaporodnak egyre inkább a niche zenei szolgáltatások? A válasz egyszerű: ugyan a mainstream platformok mindegyike hasonló felhasználói felületeket, katalógusokat és előfizetési díjakat kínál, mint a réspiacot kielégítő társai, de a zenehallgatók egyedi ízlése és igényei nem feltétlenül felelnek meg a mamutvállalatok nyújtotta kínálatnak, lehetőségeknek.

A klasszikus zene remek példa erre, és az Apple Music terve, hogy elindít egy dedikált klasszikus zenei alkalmazást, amely a Primephonic felhasználói felületét több további funkciókkal kombinálja – ez jól mutatja, hogy a vállalat egyértelműen a növekvő klasszikus zenei rajongótábor bevonására törekszik.

De tágítsuk a kört! Mutatjuk a leginkább előremutató alkalmazásokat, amelyek újra fogalmazzák a zeneipar jövőjét.

LYKA - Közösségi média oldal és streaming platform 2in1

A LYKA egy közösségi média platform, amely úgynevezett ajándékadási és -fogadási funkciókat, biztonságos chatet és e-kereskedelmi funkciókat foglal magában. A 2019-ben alapított, Szilícium-völgyben és Hongkongban székelő LYKA „a közösségi média végső kihívójaként” írja le magát. A vállalat kezdeti tevékenysége Délkelet-Ázsiára összpontosult, ahol nem kevesebb, mint 6 millió felhasználóval rendelkezik.

Az alkalmazás készen áll arra, hogy a Tuned Global Streaming Service API-jain keresztül elindítsa saját igény szerinti streamelési funkcióit zenék, videók és podcastok számára. A felhasználók a LYKA streaming előfizetéseiket GEM-ekkel (Gift Cards in Electronic Mode) fizethetik majd – a GEM-eket jutalomként kapják a tartalomkészítésért és az alkalmazásban való aktivitásért.

Ez még nem minden! A LYKA-felhasználók a régió több mint 16 000 partnerkereskedőjénél, köztük a Fordnál, a Bose-nál és a Toni & Guy-nál is beválthatják A megszerzett GEM-eiket.

Fotó: mylyka.com

DEEDO – Az afrikai zenei kultúráért és a helyi civil szervezetek támogatásáért

Az elmúlt néhány évben az afrobeat világméretű robbanása reflektorfénybe helyezte az afrikai kontinens előadóit. Az ottani székhellyel rendelkező technológiai cégeknek, beleértve a zenei streaming szolgáltatásokat is, ugyanilyen mértékben nőtt a befolyásuk.

A Deedo, amelyet Awa Girard alapított, egy olyan pánafrikai zenei streaming szolgáltatás, amely Afrikában és Európa egyes részein érhető el, több mint 14 millió zeneszámot tartalmazó katalógusával.

A vállalat „Egy dal, egy lélek” című társadalmi projektje révén az előfizetések 1%-át a helyi civil szervezeteknek adományozzák.

A platform partnerei közé tartozik az oktatással foglalkozó Janghi Onlus Szenegálban, a dakari székhelyű Speak Up Africa, a gyermekegészségügyre összpontosító nonprofit szervezet, valamint a szenegáli székhelyű Tostan, amely a vidéki közösségeket támogatja.

A Deedo olyan funkciókat kínál, mint a személyre szabható lejátszási lista és egyéb offline lehetőségek. Az alkalmazás számos egyedi elemet is tartalmaz, amelyek révén civil szervezeteket lehet megismerni, támogatni. 

FanLabel – Fantázia sportok a zene nyelvére fordítva

A FanLabel önmagában nem egy streaming alkalmazás, de hozzáférést biztosít több millió zeneszámhoz olyan kiadóktól, mint a Warner Music Group, a Universal Music Group és a Sony Music Entertainment.

Az app úgy működik, mint a fantáziasportok, csak a zenére vonatkoztatva. A fantáziasport egy olyan játék, amelyet általában a neten játszanak, és ahol a résztvevők képzeletbeli vagy virtuális csapatokat állítanak össze. Ezek egy-egy profi sportág valódi játékosaiból állnak. A csapatok a játékosok tényleges meccseken elért statisztikai teljesítménye alapján versenyeznek.

A FanLabel olyan platformot kínál, amely közvetítő szerepet tölt be a rajongók és az előadók között, lehetővé téve a felhasználók számára, hogy „befektessenek” egy előadó dalába.

A játékosok virtuális jogdíjakat kapnak a dal és a zenész előadása, valamint a promóciós tevékenység alapján, és a FanLabel ezeket a virtuális jogdíjakat is bevételre teszi a FanLabel Marketplace-en. Ott a felhasználók valódi pénzzel kombinálhatják a jogdíjakat, hogy merch termékeket, belépőjegyeket és egyebeket vásárolhassanak.

Fotó: fanlabel.com

POM – Társkereső app zeneimádóknak

A Power of Music (POM) egy társkereső alkalmazás, amely a zenén keresztül kapcsol össze embereket. Az app 2021 augusztusában indult, de kezdetben 25 000-re korlátozta a regisztrációkat. 

A letöltést követően a felhasználók csatlakozhatnak egy preferált streaming szolgáltatáshoz – akár a Spotify-hoz, akár az Apple Musichoz, amelyet egy algoritmus táplál, így meghatározva a kompatibilitást.

Az online társkereső piac dollármilliárdokat ér el világszerte, és ennek következtében az évek során mindenféle niche app látott napvilágot, mint például a Farmers Only, az EliteSingles és a SilverSingles, hogy csak néhányat említsünk az elsősorban külföldön sikeres dating app-ek közül. Az Egyesült Királyságban létrejött POM réspiaca a zene lett, és úgy tűnik, sikere töretlen.

LINE Music – Üzenetküldő alkalmazásból erős streaming platform Japánban

Az alkalmazást 2015-ben indította el a LINE Corporation, a LINE nevű ingyenes hívás- és üzenetküldő alkalmazás tulajdonosa és üzemeltetője.

A LINE Music Japán legnagyobb helyi zenei streaming szolgáltatásává vált. Tavaly júniusban megerősítette: több mint 11 millió havi aktív felhasználóval rendelkezik, és több mint 32 millióan töltötték le addig az időpontig alkalmazását.

A LINE Music, amelynek karaoke funkciója is van, kiemelkedő szereplő tud lenni egy olyan országban, ahol a „fizikai zene”, beleértve a bakeliteket és a CD-ket, még mindig számottevő bevételt termel.

Japán azonban a fizikai piacról a digitális piacra való átállás küszöbén áll. Az IFPI Global Music Report szerint Japán streaming bevételei csaknem harmadával, több mint 480 millió dollárra nőttek tavaly. A LINE Music az ország legnagyobb hazai zenei streaming szolgáltatásaként kulcsszerepet játszott ebben a növekedésben.

Fotó: music.line.me

KoncertBooking – Az élőzene támogatása a digitális koncertszervezés hatékonyságának elősegítésével

A KoncertBooking.com számára a jövő igazán motiváló, ezért mint a digitális koncertszervezés réspiac egyedüli képviselői Magyarországon, fontosnak tartjuk az innovatív törekvéseket és a magyar zenei szereplők támogatását.

Akik megrendelőként, előadóként vagy zeneipari szakemberként ismerik, használják a felületünket, azok jól tudják, hogy minden funkciónkkal azon munkálkodunk, hogy megkönnyítsük partnereink dolgát a koncertek szervezése terén. Sokat áldozunk a különféle digitális megoldásokra annak érdekében, hogy zökkenőmentessé tegyük a rendezvényszervezést, a koncertek lefoglalását, az előadók meghívását stb. 

Ennek eredményeként jött létre többek között a belső könyvelés/automatizált számvitel funkció, az e-szerződés bevezetése a fenntartható fejlődés érdekében, a PR támogatás a sajtókommunikáció gördülékenyebbé tétele céljából, a promóciós hírlevélrendszer, az MZTI (Magyar Zenei Tájékoztató Iroda), a gyors és egyszerű fény- és hangtechnika bérlés lehetősége, az eseményoldal vagy az SOS megrendelés funkció.

Idén weboldalunk elérte az egymilliomodik egyedi látogatót, ami – a megvalósult sikeres fejlesztéseink mellett – egy újabb mérföldkő számunkra. Applikációnk révén a koncertszervezés akár mobilon is, a dugóban ülve vagy a tengerparton sütkérezve is elvégezhető A-Z-ig. 

Ha Te is részese lennél az újgenerációs koncertszervezésnek, töltsd le applikációnkat mobilodra és ismerd meg a KoncertBooking.com-ot!

Kiemelt kép: Pexels

Hasonló cikkek

Hogyan működik és miért jó a Google text-to-music generátora, a MusicFX? külföld - 2024.06.14
Inspiráló zenei dokumentumfilmek esős napokra külföld - 2024.06.12
Hogyan alakítja át az AI a Z generáció zenei ízlését? külföld - 2024.06.06
Így hackeld meg a YouTube Shorts algoritmusát külföld - 2024.05.12
Nincs esély arra, hogy a mesterséges intelligencia teljesen leváltsa a zenészeket, és ez jól is van így külföld - 2024.05.05
A TV zenéje: sorozatok, amiknek a hangzásvilágát is imádjuk (1. rész) külföld - 2024.05.03
Global Music Report: jelentős növekedést produkált a zeneipar, de vannak problematikus területek külföld - 2024.04.28
Furcsa zenei kollabok, amik végül kultikussá váltak külföld - 2024.04.24
Elkészült az első mesterséges intelligencia által generált zenei videó külföld - 2024.04.07
A világ legkülönlegesebb hangszerei #1 - kalandozás a meditatív hangzásvilágban külföld - 2024.03.30
Zene és divat #2 - A punkok stílusa külföld - 2024.03.23
Innovatív zenei startupok 2024-ben – fókuszban a digitalizáció és a mesterséges intelligencia külföld - 2024.03.20
A legjobb online platformok zenetanuláshoz #1 külföld - 2024.03.17
Városok, amelyek kihagyhatatlanok a zene szerelmeseinek #2 külföld - 2024.03.14
A jövő zenéje #3: Output Co-Producer Pack Generator külföld - 2024.03.11
Zene és fenntarthatóság #4 - Kinetikus táncparkettek külföld - 2024.03.10
Tudjuk, mit olvasol idén tavasszal - kedvenc gitározásról szóló könyveink (1. rész) külföld - 2024.03.02
A jövő zenéje #2: az 5 legjobb generatív AI chatbot, amelyet neked is ismerned kell külföld - 2024.02.25
A playlistek ereje: hogyan befolyásolják a lejátszási listák a streamelési számokat és az előadók sikerességét? külföld - 2024.02.23
Az Eagles zenekar kéziratainak illetéktelen birtoklása miatt kezdődött bűnper New Yorkban külföld - 2024.02.21
Zene és fenntarthatóság, 3. rész - környezettudatos fesztiválok Európában külföld - 2024.02.11
Grammy-díjak 2024: íme a nyertesek listája külföld - 2024.02.05
A leghasznosabb appok zenészeknek (5. rész) - együttműködést támogató felületek külföld - 2024.02.03
Mi az a YouTube Samples és miért jó neked, ha zenész vagy? külföld - 2024.01.24
Zenei hagyományok #2: a korai jazz New Orleans-ban külföld - 2024.01.21
Szabadjára engedett kreativitás, avagy a Morning Pages technika külföld - 2024.01.17
Zenei hagyományok #1: klubkultúra Berlinben külföld - 2024.01.10
Műfajok nyomában, 3: a K-pop külföld - 2024.01.07
Zene és fenntarthatóság #2: zenészek, akik aktívan tesznek a környezetvédelemért külföld - 2023.12.10
Érdekességek a zene világából #1 - Valóban a zene a közös nyelvünk? külföld - 2023.12.06
Tanulj, fejlődj, inspirálódj! #6 – Podcastek a zenei üzletágról külföld - 2023.12.04
Új funkciókat jelentett be a TikTok: megérkeztek az előadói profilok! külföld - 2023.12.01
Elhunyt Shane MacGowan, a Pogues frontembere külföld - 2023.12.01
Disney-dalokkal érkezik Magyarországra a The King's Singers külföld - 2023.11.29
Tudjuk, mit olvasol idén télen! - Kedvenc dobolásról szóló könyveink külföld - 2023.11.20
YouTube zenészeknek, 4. rész: a legjobb csatornák DJ-knek külföld - 2023.11.15
Zene és fenntarthatóság, 1. rész: The Climate Gig külföld - 2023.11.08
Loudly: zenekészítés generatív mesterséges intelligenciával külföld - 2023.11.06
Hat év után ismét magyar csillag a Rising Stars-ban külföld - 2023.11.02
Műfajok nyomában, 2. rész: a trap zene külföld - 2023.10.27
Európában tovább nőttek a beszedett jogdíjak 2022-ben külföld - 2023.10.26
Megváltozik a Spotify jogdíj modellje 2024-től külföld - 2023.10.26
Nemzetközi díjat nyert a Larry külföld - 2023.10.23
Slash és zenekara, a Myles Kennedy & The Conspirators jövőre Budapesten lép fel külföld - 2023.10.20
Konferenciák, showcase-ek 2024-ben, amelyekre megéri jelentkezni külföld - 2023.10.18
A zeneipar szuperhősei, a szuperrajongók külföld - 2023.10.15
Kiadták az Electronic supergroup legjobb dalait külföld - 2023.10.14
A leghasznosabb appok zenészeknek (4. rész) - dalszerző alkalmazások külföld - 2023.10.02
Dalszerzők napja a mesterséges intelligencia jegyében külföld - 2023.09.29
Tanulj, fejlődj, inspirálódj! #5 – Podcastek a dalírásról külföld - 2023.09.24
TuneCore tanulmány: a megkérdezett indie előadók 27%-a használt már mesterséges intelligenciára épülő zenei eszközöket külföld - 2023.09.22
Eltűnsz a teendők között? A legjobb projektmenedzsment applikációk zenészeknek külföld - 2023.09.10
Tanulj, fejlődj, inspirálódj #5 – a legjobb szakmai podcastek dobosok számára külföld - 2023.08.08
Tedd próbára magad! - Külföldi dalszerző versenyek, amelyekre érdemes jelentkezni külföld - 2023.08.02
Itt a Meta legújabb fejlesztése, az Instagram Threads külföld - 2023.07.17
Gumicukor hegy, Bob Hope imitátor, kiskacsák - furcsa backstage igények világsztároktól (1. rész) külföld - 2023.06.18
Műfajok nyomában, 1. rész: a világzene külföld - 2023.04.20
ChatGPT-4: a zeneipar forradalmasítása mesterséges intelligenciára épülő nyelvi modellekkel külföld - 2023.04.16
Szakmázásra fel! - A legjobb zenei konferenciák Európában 2023-ban külföld - 2023.04.03
A régi zenék jobbak, mint a maiak? (2. rész) külföld - 2023.03.22
Az Apple Music önálló alkalmazást készített a klasszikus zene kedvelőinek külföld - 2023.03.21
Beköszöntött a „robotzene” kora, avagy egyre inkább teret hódít a mesterséges intelligenciával történő zenekészítés külföld - 2023.03.18
Már majdnem megvagy az új lemezeddel? Így készíts/készíttess ütős albumborítót hozzá! külföld - 2023.02.27
Megérkezett a Spotify új funkciója, a mesterséges intellingecián alapuló DJ külföld - 2023.02.23
„Lennél a Valentinom?” – 9 power couple a modern zene világából külföld - 2023.02.10
Március 19-én zárul a kolozsvári Jazz in the Park fesztivál versenyére való jelentkezés! külföld - 2023.02.08
Harry Styles kapta az év albuma díjat, Beyoncé rekordot döntött külföld - 2023.02.06
Michael Jackson unokaöccse játssza a címszerepet a Michael című életrajzi filmben külföld - 2023.02.01
George Michael, Missy Elliott, a Joy Division/New Order is jelölt a Rock & Roll Hírességek Csarnokába külföld - 2023.02.01
Tanulj, fejlődj, inspirálódj! #4 – „Nők a zenében” podcastek külföld - 2023.01.31
YouTube zenészeknek, 3. rész: fókuszban a zenei marketing külföld - 2023.01.23
Francia jelentés: csalnak a streaming hallgatottsággal külföld - 2023.01.16
Ava Max új lemezt ad ki külföld - 2023.01.11
Zene és divat kapcsolata: a flapperektől a hippiken és a punkokon át a kevert stílusokig külföld - 2023.01.09
YouTube zenészeknek, 2. rész - Branding, kritika, edukáció külföld - 2023.01.04
Nem csak a gamerek Mekkája: Discord zenészeknek külföld - 2022.12.30
Az elektronikus zene legfőbb online piactere: a Beatport és ami mögötte van külföld - 2022.12.29
7 nélkülözhetetlen ingyenes alkalmazás útközbeni zenéléshez külföld - 2022.12.27
Mentálhigiéné a zeneiparban, 1. rész: Támogató szervezetek, platformok külföld - 2022.12.20
YouTube zenészeknek, 1. rész: a 7 legjobb csatorna dobtanuláshoz külföld - 2022.12.20
Vigyázz, kész, TikTok #3: live streaming a TikTokon – van értelme? külföld - 2022.12.14
Tanulj, fejlődj, inspirálódj! #3 – Gitárról szóló podcastek külföld - 2022.12.04
#SpotifyWrapped: 2022 legnépszerűbb dalai, előadói, podcastjai és trendjei külföld - 2022.12.01
A bolygó az egyetlen táncparkettünk – zenei rendezvények és a fenntarthatóság külföld - 2022.11.24
Rádió vs. streaming – a milleniálok inkább a streamingben hisznek! külföld - 2022.11.22
Vigyázz, kész, streaming – így maxold ki az Apple Music-ot! külföld - 2022.11.18
Több mint egymilliárd fiatal hallása van veszélyben külföld - 2022.11.17
Zenész/sorsok – a legnézettebb zenei témájú filmek (1. rész) külföld - 2022.11.14
Az Amazon lekörözi a Spotify-t és az Apple Musicot? külföld - 2022.11.12
A független zenészek Mekkája, avagy a Bandcamp és ami mögötte van külföld - 2022.10.27
Egy tanulmány szerint a nők még mindig alulreprezentáltak a globális zeneiparban külföld - 2022.10.14
Új filmzenei albuma jelenik meg az Oscar-díjas Hans Zimmernek külföld - 2022.10.10
Hogyan használd a Redditet rajongótáborod növelésére? Mondjuk! külföld - 2022.10.07
Itt az új social média-őrület, a BeReal! Ismerd meg és használd ki a benne rejlő lehetőségeket! külföld - 2022.09.28
Tanulj, fejlődj, inspirálódj – a legjobb szakmai podcastek zenészek számára #2 külföld - 2022.09.02
Spotify & Shopify: így alakítsd át az előadói profilodat egy virtuális bolttá külföld - 2022.07.26
Tudjuk, mit olvasol idén nyáron #2 – 2022 eddigi legjobb zenei könyvei külföld - 2022.07.25
Lehetsz-e digitális nomád zenei producerként? Spoiler: IGEN! Mutatjuk, hogyan! külföld - 2022.07.20
Városok, amelyek kihagyhatatlanok a zene szerelmeseinek külföld - 2022.07.18
Cél: a világot jelentő deszkák, avagy tippek a nemzetközi zenei karrier felépítéséhez külföld - 2022.07.04
Tudjuk, mit olvasol idén nyáron – kedvenc zenei szakkönyveink külföld - 2022.06.15
A rap rövid története + 4 dolog, amit kerülj el (kezdő) rapperként külföld - 2022.06.13
Tanulj, fejlődj, inspirálódj – a legjobb szakmai podcastek zenészek számára külföld - 2022.06.08
Patreon zenészeknek - a jutalmak (2. rész) külföld - 2022.05.13
Mit olvasnak a híres zenészek? 1. rész külföld - 2022.05.11
Nem csak a 20 éveseké világ – előadók, akik 30-on túl lettek sikeresek külföld - 2022.04.27
A leghasznosabb appok zenészeknek (1. rész) külföld - 2022.03.28
#RiotGirls, avagy nők, akik megváltoztatták a zeneipart külföld - 2022.03.08
AR és VR technológia a zenében - ez lenne a jövő? külföld - 2022.02.15
NFT-k: egy új világ küszöbén állunk? külföld - 2022.01.19
Trükkök a Spotify algortimusának befolyásolására külföld - 2021.12.14
Ügyelj a biztonságra, avagy tippek rendezvényszervezőknek! külföld - 2021.11.09
A legkülönlegesebb zenei alműfajok az elmúlt 25 évből – 1. rész külföld - 2021.10.20
Jövőre Budapesten koncertezik a Red Hot Chilli Peppers! külföld - 2021.10.13
A 9 legjobb fülmonitor 2021-ben külföld - 2021.03.10
Less be a világsztárok luxusturnébuszába! külföld - 2021.03.03

Keretbeli felugró ablak(ok)

Időtúllépés

Időtúllépés

Kereséseinek száma meghaladta
az öt lehetőséget,
A további böngészéshez lépjen be
vagy regisztráljon itt!

Típus

Típus

Regisztráció

Belépés

Regisztráció

Regisztráció

Az oldal használata regisztrációhoz kötött.

Szociális

Regisztráljon az alábbi lehetőségek egyikével

vagy

Regisztráció

A név megadása kötelező.
Az e-mail cím megadása kötelező.
A telefonszám megadása kötelező.
A jelszó megadása kötelező.
Az adatkezelési irányelvek elfogadása kötelező
A felhasználási feltétek elfogadása kötelező.
A KoncertBooking vízjeles cover fotó használata kötelező.
Van már profilod? Jelentkezz be!

Elfelejtett jelszó

Elfelejtett jelszó

Amennyiben elfelejtette jelszavát, az alábbi mező kitöltésével, e-mail címének megadásával igényelhet újat.

Elfelejtett jelszó

Kérjük írja be a felhasználójához tartozó email címét.
Nincs még profilod? Regisztrálj itt!

Amennyiben nem kapta meg az aktiváló emailt, az alábbi mező kitöltésével, e-mail címének megadásával igényelhet újat.

Aktiváló email újraküldése

Amennyiben nem kapta meg az aktiváló emailt, az alábbi mező kitöltésével, e-mail címének megadásával igényelhet újat.

Aktiváló email újraküldése

Kérjük írja be a felhasználójához tartozó email címét.
Nincs még profilod? Regisztrálj itt!

Jelszó megújítása

Jelszó megújítása

Ha elfelejtette a jelszavát, küldünk Önnek egy linket, amivel létrehozhat egy új jelszót, és visszajuthat a fiókjába.

Jelszó megújítása

Kérjük írja be új jelszavát.
Kérjük írja be új jelszavát mégegyszer.

Figyelem!

Figyelem!

A funkció használatához kérjük lépjen be
vagy regisztráljon itt!

Meghívó küldése

Elfelejtett jelszó

Siker!

Siker!

Figyelem!

Figyelem!

Kiemelt nap!

Kiemelt nap!

A listában szereplő árak eltérhetnek! Kérem kérjen a chaten felvilágosítást!

Figyelem!

Figyelem!

Éjfél utáni fellépések esetén a helyes keresési dátum az újonnan induló nap dátuma. Pl. Egy szombaton kezdődő klub fellépés éjfél utáni időpontja vasárnap 01:00 kor keresendő!

Kiemelt nap!

Kiemelt nap!

A listában szereplő árak eltérhetnek! Kérem kérjen a chaten felvilágosítást!

Figyelem!

Éjfél utáni fellépések esetén a helyes keresési dátum az újonnan induló nap dátuma. Pl. Egy szombaton kezdődő klub fellépés éjfél utáni időpontja vasárnap 01:00 kor keresendő!

Figyelem!

Figyelem!

Az aktivációs linked érvényessége lejárt! A Belépés/Aktiváló email újraküldése menüpontból kérhetsz újat.

Keresés mentése

Keresés mentése

Keresését hozzáadhatja a naptárához, így az eseményben lévő linket megnyitva mindig friss találatokat kaphat.

Kiemelt nap!

Előadói lista küldése

Hibás emailcím!
Nincsenek előadók kiválasztva

Ajánlat küldése

Ajánlat küldése

Hibás emailcím!

Listázó linkjének küldése

Listázó linkjének küldése

Hibás emailcím!
Név megadása kötelező!
Bezárás